Als je wilt gaan freelancen dan moet jij in het bezit zijn van van een btw-id. Dit btw-id kan jij op twee verschillende manieren aanvragen: via de Kamer van Koophandel of de Belastingdienst. Wil je je zaken goed regelen en gebruik maken van extra voordelen, dan adviseren we je in te schrijven bij de KVK. Dit heeft namelijk een aantal voordelen: 


  • Je staat officieel ingeschreven in het handelsregister en ontvangt naast je btw-id ook een KVK-nummer
  • Met je KVK-nummer kun je een zakelijke rekening openen of een verzekering afsluiten
  • Je kunt gebruik maken van de starters- of ondernemersaftrek (mits je aan het uren criterium voldoet) 


Fulltime - Kamer van Koophandel | Als je fulltime gaat freelancen ben je wettelijk verplicht je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zodra jij jezelf inschrijft bij de KVK ben jij officieel ingeschreven in het handelsregister. Je ontvangt dan een KVK-nummer en een btw-id. Voor je inschrijving betaal je eenmalig €51,95. Daarnaast zijn er ondernemersvoordelen gebonden aan een inschrijving bij de KvK. Zodra jij voldoet aan het urencriterium van 1225 uur per jaar, kom je in aanmerking voor een aantal aftrekposten zoals de starters- of ondernemersaftrek. Ook kan je een zakelijke rekening openen en je kan jezelf extra verzekeren. 


Parttime freelance - de Belastingdienst | Als je parttime gaat freelancen dan is een btw-id via de Belastingdienst voldoende. De aanvraag is helemaal gratis en je ontvangt je btw-id binnen twee weken. 


Verblijfsvergunning - Kamer van Koophandel | Als je op basis van een verblijfsvergunning wilt werken en arbeid niet vrij is toegestaan volgens je verblijfsvergunning dan mag je (mits je verblijfsvergunning is uitgegeven voor je studie in Nederland) alleen met een Kamer van Koophandel nummer werken als freelancer.


Hoe je een btw-id kunt aanvragen vind je hier.